Babynieuws in Wildlands: giraf met bijzondere vlek geboren

Babynieuws in Wildlands: Merrie Nya is geboren en maakt het goed
© Wildlands
Voor de tweede keer deze week beschuit met muisjes in dierentuin Wildlands in Emmen. Waar gisteren bekend werd dat er twee bevertjes zijn geboren, is het nu feest bij het giraffenverblijf. Daar is maandag een kerngezonde noordelijke giraf geboren. Het is een merrie met de naam Nya, wat in het Afrikaans 'vasthoudendheid' betekent.
Nya is het derde jong van moeder Ayana en vader Bakari. De ouders en hun pasgeborene zijn de eerste dagen en nachten goed doorgekomen en de kleine drinkt goed. Ook de bevalling verliep voor de moeder erg vlot.

Bijzondere vlek

Junior kent gelijkenissen met zijn moeder, want zowel het jonkie als de moeder heeft op de rechterschouder een vlek in de vorm van een vraagteken. De komende tijd zijn de giraf en zijn moeder nog niet voor het publiek te zien. Zo kunnen ze goed aan elkaar wennen en kan de moeder aansterken na de bevalling. In totaal telt Wildlands nu acht giraffen.
Het vraagteken tussen de vlekken van de giraf
© Wildlands

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.