FC Meppel deelt tik uit aan Vitesse'63 in titelrace 3e klasse D

FC Meppel versloeg op eigen veld Vitesse'63 (archieffoto)
© RTV Drenthe/Florian van Velthoven
VOETBAL - De titelstrijd in de zaterdag 3e klasse D gaat na dit weekend vermoedelijk nog maar tussen twee clubs: Be Quick'28 en FC Meppel. Die laatste club elimineerde de derde kanshebber tot gisteren: Vitesse'63. In Meppel werd het 2-1.
Vitesse'63 mag nog wel een beetje hopen op het kampioenschap, maar dan moet de club uit Koekange volgende week wel thuis winnen van koploper Be Quick'28. Dan is het gat naar de nummer 1 nog maar 4 punten, terwijl Vitesse'63 ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het gat naar FC Meppel, dat komende zaterdag vrij is, bedraagt dan twee punten. FC Meppel en Vitesse'63 komen dan nog twee keer in actie en Be Quick'28 nog maar één keer.
Wint Vitesse'63 komende zaterdag dan liggen de beste papieren voor de titel dus bij FC Meppel.

Op z'n kop

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want Vitesse'63 nam in Meppel een kwartier voor tijd de leiding dankzij Aron Westert, maar in de dying seconds zetten Camiel Fidom en Mick van Laere (die naar veluidt volgend seizoen naar Vitesse'63 gaat) het duel volledig op zijn kop.
De overwinning was verdiend vertelde FC Meppel-trainer Arjan Bosschaart. "Het was heel vervelend dat we achter kwamen uit een sporadische kans van Vitesse'63, maar we hebben het daarna uitstekend opgepakt. We gaan nog steeds voor de titel en hopen natuurlijk dat koploper Be Quick'28 volgende week verliest bij Vitesse'63. Dan kunnen wij een week later toeslaan."

Stand

In de 3e Klasse D staat Be Quick'28 bovenaan met 50 punten uit 22 wedstrijden. FC Meppel volgt met 48 punten uit 22 duels en Vitesse'63 staat derde met 43 punten uit 21 wedstrijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.