Beachclub Zand Erover officieus open en staat meteen voor flinke uitdaging

de nieuwe beachclub Zand-Erover aan de Baggelhuizerplas is geopend, eind mei is de officiële opening
© RTV Drenthe / Margriet Benak
De officiële opening is pas aan het eind van deze maand, maar de nieuwe Beachclub Zand Erover aan de Baggelhuizerplas in Assen heeft inmiddels al aan het echte werk kunnen proeven. Vorige week is de beachclub al officieus geopend en er staat komend weekend direct een flinke uitdaging voor de deur: het Bevrijdingsfestival.
"Het hele terras zit vol, dus de Assenaren weten ons te vinden", vertelde horeca-onderneemster Angela Verbaarschot gistermiddag. "De kinderziektes moeten er nog even uit en het personeel wil ingewerkt worden. Maar dan zijn we er straks echt helemaal klaar voor."
Volgens Verbaarschot gaat het verrassend goed, maar loop je altijd wel tegen een paar dingen aan. "Bijvoorbeeld de werkwijze in de keuken of kassasystemen die nog niet optimaal werken. En ook het personeel moet natuurlijk wennen aan hoe alles precies werkt."

Bevrijdingsfestival

Veel tijd heeft het personeel van Zand Erover niet om aan hun nieuwe werkomgeving te wennen, want komende zondag mogen ze gelijk aan de slag tijdens het Bevrijdingsfestival van Assen, dat aan de Baggelhuizerplas wordt gehouden. "Alles is al in opbouw en wij zijn ook druk met de voorbereidingen bezig. Het is een mooie kans om aan Assen te laten zien dat wij er al zijn", vertelt Verbaarschot.
"De afgelopen week heb ik wel een paar stressvolle momentjes gehad, ook om alles op tijd af te krijgen. Maar nu heb ik er vooral heel veel zin in. En als ik dit zo op ons terras zie zitten, maakt me dat vooral heel erg blij", zegt ze wijzend naar het drukke terras van Zand Erover op donderdagmiddag.
De officiële opening is op 31 mei, maar Verbaarschot heeft al wilde plannen voor de toekomst. "De komende zomer willen we graag een vol terras krijgen met mooi weer. Daarna wil ik ook heel graag in de winter dingen gaan organiseren voor bedrijven en andere uitjes. En voor in de toekomst zie ik het ook wel zitten om een trouwlocatie te worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.