FC Emmen kan zich vanavond plaatsen voor play-offs: 'Dat zou echt lachen zijn'

Michel van Oostrum: 'We moeten Den Bosch niet groter maken dan het is'
© RTV Drenthe
VOETBAL - Wordt het feest vanavond, wordt alles een weekje opgeschoven of laat FC Emmen de sleutel richting de play-offs weer eens schieten? Uiteraard hoopt heel Emmen vanavond op het eerste.
Dan moet de Drentse club zelf winnen in Den Bosch en zal Jong AZ op eigen veld de volle buit moeten pakken tegen MVV. Gebeurt dat, dan krijgt FC Emmen een jaar na de degradatie de kans om via de play-offs in één keer terug te keren naar het hoogste niveau. "Dat zou echt lachen zijn", aldus Michel van Oostrum.
De clubtopscorer aller tijden, die sinds twee weken samen met Alfons Arts het interim-trainersduo vormt, heeft het naar zijn zin in zijn nieuwe rol. "Het is echt leuk en uiteraard hebben de twee zeges daar zeker aan bijgedragen. Als je wint, gaat alles gemakkelijker, wil iedereen erbij zijn en is de sfeer goed."

'Niet altijd even goed'

Het is nog altijd een beetje onwerkelijk wat er in twee weken tijd is gebeurd met de Drentse ploeg: van dood en begraven in de rust bij Telstar naar een elftal dat de play-offs ineens voor het grijpen heeft. "Niet dat het altijd even goed was hoor", is Van Oostrum eerlijk.
"Maar tegen tien man drie goals maken in Velsen-Zuid klinkt makkelijker dan het is. Afgelopen maandag was het misschien wat saai, maar hadden we wel controle over de wedstrijd", aldus de trainer.
Tekst gaat verder na de video:
FC Emmen kan zich vanavond plaatsen voor play-offs
FC Den Bosch is de huidige nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie, maar op voorhand allesbehalve een ploeg die Emmen zomaar even opzij zet. "Ze zijn al vier duels ongeslagen, dus dat zegt genoeg. Ze hebben twee aardige spitsen ook, maar toch vind ik dat we ze niet te groot moeten maken. Ze staan niet voor niets tweede van onderen en hebben een doelsaldo van min 27. We moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan."

Goals op VHS en Betamax

Van Oostrum, die het perspraatje doet omdat Alfons Arts wegens familieomstandigheden ontbrak op de afsluitende training, houdt zich sinds zijn aanstelling logischerwijs het meest bezig met de aanvallers van de Drentse club. "En dat niet alleen met de nummer 9 hoor, maar ook met de nummers 7, 10 en 11. Maar als je één speler er moet uitlichten die het moeilijk heeft gehad, dan is dat Piotr (Parzyszek, red.) wel."
Van Oostrum probeert de spits te helpen door na de training iets extra's te doen en met hem te praten. "Ik heb hem ook nog wel wat doelpunten van mezelf laten zien in het Emmen-shirt, maar die beelden waren wel wat wazig. Die stonden allemaal nog op die oude VHS- en Betamax-banden. Ik ben vooral blij dat hij na negen duels bankzitten weer zijn goaltje meepikte afgelopen maandag."
Tekst gaat verder na het kader:

Zonder Ubbink, weer met Dirksen, Scholte en Burnet

Het trainerstrio Arts, Van Oostrum en Hegeman moet het vanavond stellen zonder de langdurig geblesseerden Robin Schouten en Chardi Landu. Ook Desley Ubbink is vanwege een blessure niet inzetbaar. Lorenzo Burnet is wel weer inzetbaar en datzelfde geldt voor Julius Dirksen. Beide verdedigers moesten het duel tegen Helmond Sport nog laten schieten wegens ziekte. Tijdens het duel viel ook Ben Scholte met griepverschijnselen uit, maar ook de Ter Apeler is vanavond weer inzetbaar. De drie beginnen op de bank.
Oelschlägel, Te Wierik, Heylen, Vos, Hardenveld, Kieftenbeld, Bernadou, Smeets, Van Hoeven, Parzyszek en Besuijen zijn de startende elf in De Vliert.
FC Emmen speelde 26 keer eerder in en tegen Den Bosch. Slechts vijf keer stapten de rood-witten als winnaars van het veld. Elf keer werd het gelijk en tien keer bleef het maximaal aantal punten in Brabant achter.
In de twee promotiejaren van de Drentse club werd er in Den Bosch gewonnen. Op 23 april 2018 werd het 1-2, door goals van Cas Peters en Stef Gronsveld. Dat was op een maandagavond, nadat Emmen eerst al op vrijdag naar Den Bosch was gereden. Onverrichter zake, want door een kapot kunstgrasveld, werd de wedstrijd vlak voor aanvang afgelast.
Op 8 januari 2022, in een leeg stadion De Vliert (vanwege corona) won Emmen met 0-2 dankzij Keziah Veendorp en Rui Mendes.

Volg de ontknoping live op Radio Drenthe

Pakt FC Emmen vanavond al het ticket voor de play-offs, moet de Drentse club nog een week wachten of raakt de Drentse club voor de zoveelste keer de sleutel kwijt? Jij kunt het live volgen, want Radio Drenthe Sport doet vanaf 19.30 verslag vanuit De Vliert waar René Posthuma en Niels Dijkhuizen uiteraard de verslaggevers zijn.
Ook is de wedstrijd te volgen in ons liveblog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.