DZOH hard onderuit bij Hoogezand

DZOH verloor met 5-2 bij Hoogezand.
© RTV Drenthe/Jeroen Kunst
VOETBAL - DZOH ging op bezoek bij hekkensluiter Hoogezand en keerde met lege handen huiswaarts: 5-2.
Hoogezand kwam vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong en daarna moesten de gasten al snel in de achtervolging, maar het verschil werd voor rust niet ongedaan gemaakt door de ploeg van trainer Karlo Meppelink.
In de tweede helft bracht Aron Timmerman de spanning een kwartier voor tijd pas terug, maar in de tijd die resteerde was er geen gelijkspel weggelegd voor DZOH. Tom Hiemstra bracht de gasten nog wel op gelijke hoogte, maar het mes van Hoogezand was in de slotfase vlijmscherp geslepen. Waar DZOH de aanval zocht zette Hoogezand de wedstrijd vlak voor het einde volledig op zijn kop vertelde Meppelink.
''Voor Hoogezand stond er nog veel op het spel, maar wij hadden deze wedstrijd moeten winnen. Kansen daarvoor kregen we wel degelijk, maar Hoogezand ging er met name in de slotfase veel effectiever mee om. Waar wij vol op de aanval speelden waren drie kansen van Hoogezand direct raak.''
Door de nederlaag staat DZOH op de vijfde plek. Velocitas 1897 verzamelde eveneens 33 punten, maar heeft een beter doelsaldo. Volgende week speelt DZOH thuis tegen Velocitas 1897.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.