Alfons Arts heeft boodschap voor zijn spelers: 'Jullie kunnen zo goed voetballen'

Alfons Arts heeft boodschap voor spelers: 'Jullie kunnen zo goed voetballen'
© RTV Drenthe
VOETBAL - De drie punten waren uiteraard heilig, maar het was weer niet goed gisteravond. FC Emmen-trainer Alfons Arts noemde het optreden van zijn spelers in Den Bosch zelfs gezapig. Het was niet zo dat hij zijn elftal onwil verweet. Integendeel. Maar de oefenmeester had gehoopt dat de zeges bij Telstar en afgelopen maandag tegen Helmond Sport hadden gezorgd voor een soort bevrijding in het spel.
"Het is zo zonde dat we na de 0-2 zover terugvallen, terwijl zo'n voorsprong juist zou moeten zorgen voor meer lef en vertrouwen en dus meer voetbal in de ploeg. Zover zijn we blijkbaar nog niet, maar om iets te bereiken moeten we meer bieden, hard werken en overleven", vervolgt Arts.

'Ze hebben laten zien dat ze het kunnen'

"Als we de voetballende capaciteiten nu niet zouden bezitten, dan zit er niets ander op. Maar zo is het niet. Ze hebben het wel laten zien in de tweede helft tegen Telstar en na de 2-0 tegen Helmond Sport. Ik hoop dat ze snel gaan beseffen dat ze echt heel goed kunnen voetballen."

Finale

Volgens Arts is er, ondanks dat MVV won bij Jong AZ en de play-offs dus nog niet binnen zijn, totaal geen sprake van teleurstelling. "Nee hoor, want we gingen er vanuit dat de laatste wedstrijd tegen De Graafschap nog bepalend zou worden en dat is uitgekomen. We gaan ons weer zo goed mogelijk prepareren op nog een finale en hopelijk komen er daarna nog een paar finales bij in de play-offs."
Alfons Arts heeft boodschap voor spelers: 'Jullie kunnen zo goed voetballen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.