Aftellen naar FC Den Bosch - FC Emmen met Julius Dirksen: 'Ik schik me in mijn rol als wissel'

Julius Dirksen: 'Natuurlijk wil je zoveel mogelijk wedstrijden spelen, maar ik schik me in mijn rol'
© RTV Drenthe
VOETBAL - Uitgerekend in de belangrijkste fase van het seizoen een griepje oplopen, daardoor een wedstrijd moeten missen en vanavond in Den Bosch bankzitter zijn. Het is het lot van Julius Dirksen, de verdediger van FC Emmen. "Maar dat hoort bij profvoetbal. Ik schik me in deze rol, helemaal in deze periode."
"Uiteraard wil je zoveel mogelijk en het liefst alle wedstrijden spelen", vervolgt Dirksen. "Maar de trainers hebben me het uitgelegd. En die uitleg begrijp ik. Ik werd maandag ziek wakker, was misselijk en en had veel hoofdpijn. De hele dag heb ik nog gehoopt dat het beter zou worden, maar dat was niet het geval. Vanuit bed heb ik gekeken hoe mijn ploeggenoten wonnen van Helmond Sport en daar werd ik gelukkig wel weer vrolijk van. Niet dat het voetbal zo geweldig was, maar we hadden wel controle en boekten onze grootste zege van het seizoen."
Woensdag en gisteren stond Dirksen weer op het trainingsveld van SVBO (in verband met de kapotte sproei-installatie op De Oude Meerdijk). "Ik voel me nog ietwat slapjes en heb nog wat hoofdpijn, maar verder gaat het goed. Ik ben klaar om in te vallen."

'Nu is het zaak om het af te maken'

De 21-jarige Amersfoorter vindt dat zijn ploeggenoten vanavond vooral moeten uitgaan van eigen krachten. "FC Den Bosch staat weliswaar laag (op plek achttien, red.) en is inmiddels wel vier duels ongeslagen, maar wij zijn nu zo dichtbij. Nu is het zaak om het af te maken."
En als dat lukt wordt het seizoen van FC Emmen en dat van Dirksen verlengd met in ieder geval twee duels. Of dat dan zijn laatste kunstjes worden in het rood-wit van de Drentse club is onduidelijk. Wel zeker is dat de verdediger in de belangstelling staat van binnen- en buitenlandse clubs. "Het klopt dat er wel wat speelt, maar dat ligt bij mijn zaakwaarnemer en de clubs aangezien ik nog een doorlopend contract heb. Ik focus me, zoals ik al eerder heb aangegeven, volledig op FC Emmen."
Aftellen naar FC Den Bosch - FC Emmen met Julius Dirksen: 'Ik schik me in mijn rol als wissel'

Volg de ontknoping live op Radio Drenthe

Pakt FC Emmen vanavond al het ticket voor de play-offs, moet de Drentse club nog een week wachten of raakt de Drentse club voor de zoveelste keer de sleutel kwijt? Jij kunt het live volgen, want Radio Drenthe Sport doet vanaf 19.30 verslag vanuit De Vliert waar René Posthuma en Niels Dijkhuizen uiteraard de verslaggevers zijn.
Ook is de wedstrijd te volgen in ons liveblog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.