De scenario's voor FC Emmen: feest, mineur of een weekje uitstel

Verzekert FC Emmen zich vanavond van de play-offs of valt de beslissing pas op de laatste speeldag?
© Jasper Boer
VOETBAL - Een avond van uitersten. Dat is het voor FC Emmen. De Drentse club kan zich vanavond in Den Bosch verzekeren van de play-offs, maar kan de goede uitgangspositie ook weer helemaal verliezen. Ook het scenario dat alles bij hetzelfde blijft en de beslissing een weekje opschuift behoort tot de mogelijkheden.
MVV is in ieder geval de enige concurrent waar de Drentse ploeg op dit moment naar hoeft te kijken. De club uit Maastricht, die één punt minder heeft dan Emmen, kan nog op twee manieren de play-offs bereiken.

Ideale scenario voor FC Emmen

Wint FC Emmen en verliest MVV vanavond van Jong AZ, dan zijn de tickets voor de play-offs vergeven, want dan heeft de formatie van interim-trainer Alfons Arts met nog één duel te spelen vier punten meer dan MVV.
Bij iedere andere uitslag in Wijdewormer of in Den Bosch valt de beslissing volgende week, op de laatste speeldag. Dan speelt Emmen thuis tegen De Graafschap en ontvangt MVV buurman VVV-Venlo. Afhankelijk van de uitslagen vanavond gaan dan mogelijk ook andere clubs, zoals NAC, Helmond Sport en Cambuur weer een rol spelen in de strijd om het laatste play-offticket.

Zo gaat het ticket naar MVV

Als MVV in de laatste twee duels FC Emmen passeert, plaatst de Limburgse club zich logischerwijs op basis van de eindstand in de Keuken Kampioen Divisie voor de play-offs, maar op basis van de eindstand in de strijd om de vierde periodetitel kan MVV de play-offs ook nog bereiken. In dat laatste geval zal MVV als 1e of 2e eindigen in deze periode, al is de formatie van trainer Maurice Verberne wel afhankelijk van andere clubs, waaronder Roda JC en FC Groningen.
Als Roda JC en FC Groningen hun wedstrijd winnen vandaag dan is die kans verkeken. Roda JC speelt thuis tegen Cambuur en FC Groningen neemt het in Velsen-Zuid op tegen Telstar.

De spannende promotiestrijd

Uiteraard draait het vanavond ook om directe promotie in de Keuken Kampioen Divisie. Nog vier ploegen komen daarvoor in aanmerking: Willem II, Roda JC, FC Groningen en FC Dordrecht. Willem II heeft in de laatste twee duels nog één punt nodig. Als dat vanavond lukt bij FC Dordrecht, dan is promotie een feit voor de club Jeredy Hilterman, Michael de Leeuw en Thijs Oosting.
FC Dordrecht is dan meteen kansloos voor directe promotie. Die ploeg heeft alleen iets aan een zege en moet dan hopen dat Roda JC verliest van Cambuur en FC Groningen niet verder komt dan een gelijkspel bij Telstar. Dordrecht staat namelijk vijf punten onder Roda JC en vier onder FC Groningen.
Roda JC kan vanavond ook promoveren. Dan moet de ploeg van trainer Bas Sibum zelf winnen en moet FC Groningen verliezen. Wint Roda JC niet, dan is volgende week in Groningen de absolute apotheose als FC Groningen en Roda JC elkaar ontmoeten.

Volg de ontknoping live op Radio Drenthe

Pakt FC Emmen vanavond al het ticket voor de play-offs, moet de Drentse club nog een week wachten of raakt de Drentse club voor de zoveelste keer de sleutel kwijt? Jij kunt het live volgen, want Radio Drenthe Sport doet vanaf 19.30 verslag vanuit De Vliert waar René Posthuma en Niels Dijkhuizen uiteraard de verslaggevers zijn.
Ook is de wedstrijd te volgen in ons liveblog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.