'Ik kon als trainer dag en nacht met voetbal bezig zijn'

Jan Korte is te gast in de Onze Club Podcast
© RTV Drenthe / Tom Meijers
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Jan Korte is deze week te gast. De voormalig profvoetballer van BV Veendam en Go Ahead Eagles kende een rijke trainerscarrière. Hij had succesvolle periodes bij destijds hoofdklasser Appingedam, maar ook bij Nieuw Buinen en Rolder Boys. Hij is nog altijd lid van laatstgenoemde club en adviseert ook de jeugdafdeling op sportpark Boerbosch. Dat combineert hij met zijn werkzaamheden als scout van FC Emmen.
Als Korte terugblikt op zijn periode als voetballer herinnert hij zich een telefoontje van Barry Hughes, toen trainer van Haarlem. "Hey Korte, wat moet je kosten", imiteert Korte de spraakmakende voetbalcoach uit Wales.

'Dan zie je de dood van heel dichtbij'

Twee jaar geleden werd Korte in drie maanden tijd twee keer getroffen door een herseninfarct. "Dan zie je de dood wel van heel dichtbij", reageert hij. "Dat is natuurlijk paniek. Helemaal omdat ik mijn spraak drie weken kwijt ben geweest." Nog altijd moet hij veel oefenen, maar hij redt zich voor de podcastmicrofoon uitstekend.
Lees verder onder de video
Sinds Jan Korte gestopt is als amateurtrainer slaapt hij beter
Host Stijn Steenhuis heeft de Onze Club Quiz voorbereid. Unieke fragmenten uit het amateurvoetbalprogramma, waarbij de sidekick en Korte moeten raden wat er op de piep hoort. Beide mannen moeten het antwoord bij het clublied van SC Elim schuldig blijven.
Sidekick en Valthermond-verdediger Tom Meijers heeft navraag gedaan bij WKE'16, want de club van het woonwagenkamp in Emmen heeft twee punten in mindering gekregen. Hoofdtrainer Björn Zwikker: "Het voelt oneerlijk, maar ik heb er weinig invloed op. Het is vooral voor de groep vervelend. Na de winter zijn we bezig met een inhaalrace en dat gaat met pieken en dalen. We spelen nog voor directe handhaving en dan is dit natuurlijk heel vervelend." Ook trommelt Meijers voormalig pupillen van Korte op om zich uit te spreken over hun oud-trainer.

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan honderdvijftig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app of klik op deze uitnodigingslink.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Jan Korte (Rolder Boys) | S02A31 | Onze Club Podcast

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.