Bradly van Hoeven: 'Hoorde in de warming-up dat er niet gesproeid kon worden'

Bradly van Hoeven wordt geknuffeld door Piotr Parzyszek na de 1-0
© Jasper Boer
VOETBAL - "Misschien had Helmond Sport er wel meer last van dan wij", aldus Bradly van Hoeven over de kapotte sproei-installatie in De Oude Meerdijk. "Zij hadden meer de bal, dus was het waarschijnlijk nadeliger voor hen."
Tijdens de afsluitende training op de zondag bleken de sproeiers in het stadion van FC Emmen defect en de reparatie was (kennelijk) gisteren voor de wedstrijd niet mogelijk. "Ik hoorde in de warming-up dat er niet gesproeid kon worden. Wat ik dacht? Lekker dan, in zo'n cruciale wedstrijd... Het veld was echt verschrikkelijk stroef. Ik had er veel last van. Ballen in de diepte stuiterden heel onnatuurlijk op en ook bij die kans die ik kreeg hielp het veld niet mee."
(FC Emmen deelde vanochtend op X dat de sproei-installatie wordt gerepareerd. Door die werkzaamheden is de training van vanochtend verplaatst naar het veld van SVBO)

'Het was een terechte strafschop'

Maar uiteindelijk draaide het gisteravond alleen maar om de punten en dus stond Van Hoeven, die de afgelopen twee duels moest missen na een harde overtreding bij Jong AZ, met een lach voor de camera. Bovendien speelde hij een verdienstelijke pot en was hij verantwoordelijk voor de strafschop (de 1-0) die werd benut door Piotr Parzyszek. "Dat was een terechte penalty ja, al twijfelde ik heel even of hij niet zou fluiten voor een overtreding van mij vlak voordat ik werd onderuit getikt."

'We hebben lelijk gewonnen'

"We hebben lelijk gewonnen, maar in deze fase telt niet of je mooi voetbal laat zien. We willen de play-offs halen en dan is de manier waarop van ondergeschikt belang."
Bradly van Hoeven: 'Hoorde in de warming-up dat er niet gesproeid kon worden'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.