Piotr Parzyszek blij met vertrouwen van staf en spelers: 'Mijn twijfel is weg'

Piotr Parzyszek loopt juichend weg na zijn benutte strafschop tegen Helmond Sport
© Jasper Boer
VOETBAL - Een bevrijdende treffer. Zo kan de benutte strafschop van FC Emmen-spits Piotr Parzyszek, de 1-0 gisteravond tegen Helmond Sport misschien wel het best getypeerd worden. Er kwam een einde aan een droogte van bijna drie maanden. Maanden die zwaar waren voor de topschutter van de Drentse club.
Twee weken na zijn laatste goal, in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, verwees Fred Grim de nummer 9 naar de bank en moest hij het negen duels doen met louter invalbeurten. Met het ontslag van Grim en de komst van Alfons Arts heeft Parzyszek zijn basisplek weer terug. "Ik voel weer vertrouwen. Niet alleen van de trainers, maar ook van de spelers."

'Ik heb mijn hele carrière gescoord en ik ben nog niet klaar'

"Daarom heb ik ook geen seconde nagedacht om die strafschop niet te nemen, ook al had ik de vorige tegen Eindhoven gemist. Dat ik toen miste had ook te maken met de twijfel die er toen was over de hele situatie, maar die twijfel is weg. Ik weet wat ik kan. Ik heb mijn hele carrière gescoord en ik ben van plan om dat ook nog wel even te blijven doen, want ik ben nog niet klaar", vervolgt Parzyszek.

'Compliment aan de verdedigers en de invallers'

"Uiteraard is het persoonlijk heel prettig om weer te scoren, maar uiteindelijk is de winst natuurlijk veel belangrijker. Het was niet altijd even goed misschien, maar dat hoeft nu ook helemaal niet. We hebben wel laten zien dat we er keihard voor willen vechten. De mannen achterin en ook de invallers verdienen een groot compliment. De play-offs zijn in zicht en als we die halen, dan is alles mogelijk."
Piotr Parzyszek blij met vertrouwen van staf en spelers: 'Mijn twijfel is weg'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.