Alfons Arts: 'De sleutel gaat in mijn jas en die laat ik voorlopig thuis'

Alfons Arts: 'Die sleutel gaat in mijn jas en die laat ik voorlopig thuis'
© RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen-trainer Alfons Arts was na afloop van het duel tegen Helmond Sport uiteraard enorm content met de zege, waardoor zijn ploeg tien dagen na de bizar slechte eerste helft bij Telstar het bereiken van de play-offs weer helemaal in eigen handen heeft. Van vier punten achterstand op MVV is Emmen de formatie uit Maastricht nu één punt voorbij en dat met nog twee duels te spelen.
"En dat is ook exact wat ik in de kleedkamer heb opgehangen gisteren. De stand. Dat was misschien niet heel spannend, maar wel waar het om het ging vanavond. Het individu en ook de schoonheid van het spelletje zijn in deze fase ondergeschikt. Het gaat om het resultaat en ik ben echt heel blij dat we dat als team hebben bereikt."
Natuurlijk genoot Arts - als echte verdediger - van de heerlijke mannelijke gevechten van Dennis Vos en Helmond-spits Anthony van den Hurk, maar ook van Lucas Bernadou die beter en beter begint te spelen. "En uiteindelijk ook van ons spel na de 2-0. Toen wist ik ook dat het duel binnen was. Natuurlijk wil je het liefst dat we zo spelen vanaf de eerste minuut, maar daar zijn we op dit moment nog niet."
"Maar het belangrijkste is dat we alles weer helemaal in eigen handen hebben. De sleutel is bij ons. Of er hier een kluis is? Nee, maar de sleutel doe ik in mijn jas en die laat ik voorlopig thuis."
Alfons Arts: 'De sleutel gaat in mijn jas en die laat ik voorlopig thuis'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.