Eerste kampioen van Drenthe is ongeslagen status kwijt

De eerste kampioen van Drenthe, vv Peize, is de ongeslagen status in de competitie kwijt
© Bert Kleiker
VOETBAL - Het moest natuurlijk een keer gebeuren, al had de eerste kampioen van Drenthe de ongeslagen status het liefst vastgehouden tot het einde van het seizoen. Maar aan de imposante serie van Peize kwam gisteren een einde.
Op het kunstgras bij Groninger Boys ging de ploeg van Elte Hofman met 3-0 onderuit. Na zeventien zeges en vijf gelijke spelen was het dus de eerste competitienederlaag van het seizoen en pas de tweede verliespartij van het gehele seizoen, inclusief beker- en oefenduels. De eerste nederlaag van het seizoen leed Peize in de strijd om de noordelijke districtsbeker. In de kwartfinale bleek SVBO te sterk.

Laatste competitienederlaag elf maanden geleden

Voor de laatste competitienederlaag van Peize voor afgelopen weekend moeten we terug naar 29 mei van vorig jaar. Toen was Valthermond met 3-1 te sterk voor de blauwhemden, die na één seizoen afwezigheid weer terugkeren in de 2e klasse.

Bargeres

Door het verlies van Peize is Bargeres de enige Drentse club die dit seizoen in competitieverband nog niet verloren heeft. De zaterdagvijfdeklasser won alle zestien duels dit seizoen. Over twee weken, op 11 mei, kan Bargeres de titel in de wacht slepen tegen de enige overgebleven concurrent: CEC.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.