Stel uit Pesse krijgt gezamenlijk een lintje

Het echtpaar krijgt een lintje opgespeld door de locoburgemeester van Hoogeveen
© ANP
Hendrika Willemina Vree-Bovenlander (78) en haar echtgenoot Peter Vree (77) werden vanochtend door locoburgemeester van Hoogeveen, Jeroen Westerdorp, verrast met een lintje. Het duo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De uitreiking was in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Hoogeveen, onder toeziend oog van familie en gemeenteleden. De locatie is niet toevallig, want de twee worden geroemd om hun inzet voor en het versterken van de banden binnen de kerk in zowel Veenendaal als in Hoogeveen.
Mevrouw Vree-Bovenlander richtte een groep voor alleenstaanden op, bezocht zieken en ondersteunde het pastoraat. Door haar toewijding heeft ze veel mensen geholpen om hun geloof te verdiepen en een sterke band met de kerkelijke gemeenschap te ontwikkelen. Meneer Vree was van jongs af aan al actief in de geloofsgemeenschap. Zijn inspanningen als adviseur, restaurator en promotor van orgelconcerten hebben het culturele erfgoed verrijkt, zo laat de gemeente weten.
De inzet van het koppel beperkt zich niet tot alleen de kerk. Zo hebben ze ook asielzoekers verwelkomd en "hun vrijgevigheid en medeleven hebben levens veranderd en hoop gebracht aan degenen die dat het meest nodig hadden".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.