Drentse kunstenaar Eelco Bügel draagt steentje bij aan Eurovisie-act van Joost Klein

Over iets meer dan een week hoopt Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, de Europese harten te veroveren met zijn nummer Europapa. Tijdens dat optreden in het Zweedse Malmo is ook een Drents tintje te vinden, want kunstenaar Eelco Bügel uit Assen heeft bijgedragen aan twee decorstukken voor het optreden.
"We hebben twee 3D-standaards gemaakt waar de keyboards op staan. Daar zitten een soort van vleugels aan, die matchen met zijn pak", zegt Bügel. De kunstenaar is geen onbekende in de showbizz-wereld, want met enige regelmaat maakt hij decorstukken voor grote, internationale tv-producties. "Aan de ene kant is het niet zo heel erg bijzonder, want dit is wekelijks werk voor mij. Ik vond het echter wel heel erg leuk om voor Joost Klein wat te mogen maken, omdat ik jonge kinderen heb en zij fan van hem zijn."

Twee weken

Omdat Eelco een bekende in het wereldje is, was de link tussen Klein en Bügel snel gelegd. Na ideeën te hebben uitgewisseld ging Bügel aan de slag. "Ze hadden al een bepaald design in gedachten. Daar kon ik mij in vinden, dus ben ik er mee aan de slag gegaan." In totaal is Bügel er twee weken mee bezig geweest.
Inmiddels is het attribuut in Zweden en is het te zien geweest op tv tijdens de eerste repetitie van Klein. "Leuk om te zien, goed gelukt", zegt Bügel tevreden. Daarmee heeft de Drent dus zijn steentje bijgedragen aan een eventuele winst op het Eurovisie Songfestival. De rest is nu aan Klein en consorten. "Ik denk dat hij een goede kans maakt. Het is een aparte, bijzondere jongen maar dat is wat mensen willen. Dus ik denk dat hij wel echt kans maakt op de overwinning", besluit Bügel enthousiast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.