Kinderburgmeester (12) ontvangt de koning in Drenthe kleurt Oranje: 'Emmen is meer dan alleen de dierentuin'

Drenthe kleurt Oranje, hét Drentse koningsdagjournaal
© RTV Drenthe
De ambtsketting is al gepoetst en het koningsblauwe pak hangt al klaar. "Die heb ik speciaal voor deze gelegenheid uitgezocht", zegt kinderburgemeester Kirsten Alting (12). Zij ontvangt samen met burgemeester Eric van Oosterhout en commissaris van de Koning Jetta Klijnsma de koning en zijn familie zaterdag op het Noorderplein.
Ze heeft er zin in, maar hoopt ook dat het bezoek van de koning Emmen iets oplevert. "Ik hoop vooral dat mensen zien dat Emmen meer is dan alleen de dierentuin", zegt ze in het programma Drenthe kleurt Oranje. In dit programma zoeken we uit hoe hoog de oranjekoorts oploopt in Drenthe, wat er allemaal gaat gebeuren tijdens Koningsdag en of iedereen er klaar voor is.

Koningsdagconcert

Veel ogen zijn gericht op zaterdag, Koningsdag, maar vanavond is de koningin ook al in Emmen voor het Koningsdagconcert. Het is een cadeau van de koning en koningin aan Emmen. Aan de organisatoren van koningsdag, maar ook aan iedereen die betrokken is bij muziek en muziekonderwijs in Emmen. Machteld van der Werf van het Atlas Theater is apetrots dat 'haar' theater het decor vormt.
"Het wordt een hele bijzondere avond", voorspelt Van der Werf. "Voor een dag is het Atlas Theater het paleis van het koninklijk huis. Ik vind het niet alleen leuk dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima er zijn, maar ook dat prinses Beatrix, prinses Laurentien en prins Constantijn komen. Het is mooie kans te laten zien wat Emmen te bieden heeft en wat het Atlas Theater kan."

Koningsdagproof

En wat is er nog meer te zien in Drenthe kleurt Oranje? Wij gaan deze week kijken of alle acts, na maanden van oefening, klaar zijn voor Koningsdag. Hoe staat het met het enthousiasme? Werken ze een beetje samen? En hoe origineel is de act? Kortom: Is het Koningsdagproof? Wij zoeken het uit! Vandaag krijgen we al een tipje van de sluier te zien van Loods 13.

En dan nog even dit... Wie komen er zaterdag eigenlijk allemaal?

De koning viert zijn verjaardag in Emmen, maar hij komt niet alleen. Hij neemt heel wat familieleden mee. Wie zijn dat eigenlijk? En hoe spreek je de koning aan? En kunnen we het Wilhelmus meezingen? We testen de kennis. En waar kan je dat nu beter doen dan op de Prins Willem Alexanderschool in Eext.
Bekijk hieronder de hele aflevering van Drenthe kleurt Oranje:
Drenthe kleurt Oranje: een gepoetste ambtsketting, een concert en wie is wie eigenlijk?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.